Body Remembers Trauma Therapy BRTT® & Rebirthing Breathwork

Zondag 21 mei in Rotterdam

Ben jij klaar om alles ruimte te geven en een nieuwe versie van jezelf te worden?

 

Deze ceremonie is voor jou als je:

❥ het moeilijk vindt om bepaalde emoties te uiten.

❥ klaar bent om jezelf en je lichaam te bevrijden van alle onverwerkte trauma's.

❥ terugkerend in een burn-out terecht bent gekomen en iets nieuws wilt proberen.

❥ opzoek bent naar diepe heling.

❥ verbinding wilt maken met je innerlijke kind.

❥ altijd in hetzelfde patroon terecht komt op het gebied van relaties, werk, familie e.d.

❥ gewoon benieuwd bent of deze sessie wat voor jou kan betekenen. 


Behoefte aan een intieme connectie met jezelf?

Wil je emoties graag meer ruimte geven?

Ben je nieuwsgierig naar de diepere lagen in jezelf?

Wat anderen delen over hun ervaring

Heerlijk!

Echt een hele mooie dag gehad vol inzichten en energie.

~

Ik voelde me heel ontspannen, ook heerlijk geslapen daarna. Met name het inzicht meegenomen dat ik op de juiste weg zit en er de tijd voor mag nemen. En dat er veel seintjes uit het universum zijn.

~

Vredig, rustig, verlichting, verhelderend

Praktisch

Deze dag staat in het teken van meditatie, delen, lichaamswerk BRTT®, Rebirthing Breathwork (Verbonden Ademhaling), muziek, beweging en verbinding. Het vindt plaats in Rotterdam.

Samen geven zij heldere inzichten en is het een mooie manier om naar binnen te keren en stress, spanning, emoties en trauma te ontladen op een natuurlijke manier. Op ontdekkingsreis naar de diepere lagen in jezelf.

Gun jij jezelf deze transformerende dag? Meld je dan aan via onderstaande button. Deze sessie kan veel emoties losmaken, het is dus extra belangrijk om genoeg tijd en ruimte voor te hebben.

 

Datum: Zondag 21 mei

Investering: 

€ 77,-

Tijd: 10:00 tot en met 13:00 uur

Locatie: Delftweg 127, 3043 NH Rotterdam

 

Upcoming events

  • Zondag 21 mei
  • Vrijdag 29 september
  • Vrijdag 24 november

Wat is Body Remembers Trauma Therapy & Breathwork?

Trauma Release 

"Ons lichaam blijft hangen in een traumatische ervaring. Het bevriest"

Niet alleen praten zorgt voor heling, ook het lichaam heeft ruimte nodig om te verwerken en los te laten. Zij weet namelijk veel meer dan je geest. Met behulp van Trauma Release technieken open je de poort naar het onderbewuste en worden onderdrukte emoties, onverwerkte trauma's en gebeurtenissen losgelaten. Gebeurtenissen uit het verleden waar jij geen ruimte voor hebt gehad om te verwerken hebben zich opgeslagen in je lichaam. Het is bevroren en wacht al die tijd op jou om te ontdooien. Om de beweging van vluchten of vechten af te maken. Om los te laten.

 

Trauma's

In ons onderbewuste ligt het pijnlichaam, de plek waar de meest traumatische ervaringen en emoties liggen opgeslagen. Deze trauma's kunnen je zijn overkomen tijdens je geboorte, jeugd, ongelukken, operaties, maar ook wanneer je een dierbare hebt verloren, je ouders of jijzelf bent gaan scheiden, of dat jij of een dierbare langdurig ziek bent geweest. In zo'n situatie ben je aan het overleven, waardoor er geen ruimte is geweest om dit een plek te geven. Het pijnlichaam heeft bepaalde patronen, overtuigingen en blokkades gecreëerd om jou te beschermen. Deze bescherming zorgt ervoor dat jij het niet hoeft te voelen. In het dagelijkse leven belemmeren ze jou en zorgen ervoor dat je last hebt van angststoornissen, stress, paniekaanvallen, depressie, burn-out, lichamelijke klachten en ga zo maar door. 

Het kan zijn dat je niet meer weet dat bepaalde gebeurtenissen een traumatisch effect hebben gehad op jou of dat je de gebeurtenissen helemaal niet meer kan herinneren, maar het lichaam herinnert.

 

Niet alleen gebeurtenissen kunnen er voor zorgen dat jij bepaalde patronen, overtuigingen en blokkades creëert. Ook het niet uiten van emoties zorgt voor stagnaties. Vind jij het moeilijk om je verdriet of woede te uiten? Dan kan het best zijn dat je vroeger geen ruimte kreeg om emoties zoals deze te uiten. Emoties willen bewegen, het is energie (Energie in motion). Als je deze niet uit kan de levensenergie niet zuiver stromen. Elke keer als jij een emotie niet uit, stapelt het zich op binnen in jou. 

 

Breathwork

"De adem weet hoe hij dieper moet gaan dan de geest."

Ademen lijkt zo eenvoudig. We doen het ongeveer 20.000 keer per dag zonder na te denken, maar tijdens een breathwork sessie kan het je geest en lichaam naar een andere staat van bewustzijn brengen. De ademhaling is een krachtig hulpmiddel als je weet hoe je hem moet gebruiken

Het belang van ademen wordt vaak over het hoofd gezien, omdat het automatisch gaat. Als je begrijpt hoe de ademhaling je systeem beïnvloedt, wordt het duidelijk waarom zowel Navy SEAL'S als yogi's de ademhaling intensief trainen.

Tijdens een breathwork sessie geef je jezelf toestemming om op een nieuwe manier met je lichaam te communiceren. Het lichaam begint te openen en je onderbewustzijn begint te spreken. Ook kunnen diepgewortelde trauma's en emoties naar de voorgrond komen, maar dit hoeft niet zo te zijn. Het kan een hele aardse, maar ook een transcendente ervaring zijn. Hoe dan ook zullen wij je veilig begeleiden en zorgen dat jouw reis comfortabel verloopt.

 

Waarom breathwork helend werkt

Als je de ademhaling verandert, kun je jouw leven transformeren. 

❥ Je bereikt gemakkelijk een diepe meditatieve staat

❥ Je stapt als het ware uit je hoofd en in je lichaam

❥ Angst, stress en depressie worden verminderd

❥ Het zelfhelendvermogen wordt gestimuleerd

❥ Emoties en trauma's in je lichaam kunnen omhoog komen en veilig losgelaten worden

❥ Diepere verbinding met je geest & lichaam

❥ Zuurstof wordt efficiënter gebruikt

❥ Je geest wordt helder en kalm, waardoor er ruimte is voor inzicht

❥ Je hersenfunctie en geestkracht worden verbeterd

❥ Je bloedbaan en lymfestelsel worden gezuiverd

 

Het belang van ademhalen 

"Onze ademhaling beheersen is de controle hebben over ons lichaam en onze geest." 

Naast de fysiologische impact van ademen, is er nog een andere belangrijke reden om je te concentreren op ademen tijdens meditatie: de ademhaling dient als de poort naar bewuste zelfbeheersing.

Terwijl de oerdelen van je hersenen je de hele dag automatisch laten ademen, is je rationele prefrontale cortex ook in staat om de ademhaling onder controle te krijgen. Met andere woorden, ademen is zowel automatisch als autonoom. Bewust ademen, het toepassen van ademtechnieken, geeft je de ruimte om de controle terug te krijgen over je lichaam en geest.

Belangrijke informatie

Deze techniek kan een begin zijn om alle lagen binnen in jezelf aan te durven kijken en jezelf te bevrijden van alle patronen, overtuigingen en blokkades.

Het is heel belangrijk dat jij jezelf dit gunt en dat je jezelf toestemming geeft om los te laten. Wij zorgen voor een veilige ruimte waarin jij deze reis kan maken, maar jij bent degene die het doet. Zonder jezelf kom je nergens. 

Durf jij je over te geven aan het lichaam en de adem?

Het lichaam en de adem laten je precies zien en voelen wat je op dat moment aan kunt en nodig hebt. Deze overgave is een overgave aan het leven. Je wilt vrij en gezond leven en daar is overgave voor nodig. 

Overgave is nodig om alles ruimte te geven. Alles in je systeem zal het willen onderdrukken, maar je bent veilig om het los te laten.

Het mag écht losgelaten worden! 

Praktisch

Gun jij jezelf deze transformerende dag? Meld je dan aan via onderstaande button. Deze sessie kan veel emoties losmaken, het is dus extra belangrijk om genoeg tijd en ruimte voor te hebben.

 

Datum: Zondag 21 mei

Investering: 

€ 77,-

Tijd: 10:00 tot en met 13:00 uur

Locatie: Delftweg 127, 3043 NH Rotterdam

Heb jij behoefte om de lente te beginnen vanuit diepe verbinding met jezelf en ruimte te creëren in je hart en lichaam?