BREATHWORK & CACAO CEREMONIE IN ROTTERDAM

Zaterdag 16 december

 

Heb jij behoefte om meer te leven vanuit diepe verbinding met jezelf en ruimte te creëren in je lichaam vanuit je hart?

 

Je wilt leven vanuit liefde, dankbaarheid en compassie. Elke dag connectie maken met je binnenwereld en luisteren naar je hart, maar door het snelle en chaotische leven verlies je nog wel eens de verbinding met jezelf en daardoor ook met je zielsmissie.

Word jij ook zo moe van al die gedachten en van al dat moeten? Zou het niet heerlijk zijn om die gedachten even te verzachten en écht diep te verbinden met je kern?

 

 

✦ Je leeft veel in je hoofd

✦ Je vindt het moeilijk om keuzes te maken

✦ Je voelt je vaak onzeker en niet gehoord

✦ Je kiest anderen, in plaats van jezelf

✦ Je raakt verwijderd van je diepste verlangen

✦ Je vraagt je vaak af of je wel op de goede weg zit

✦ Je hoort je hart spreken, maar je durft haar niet de volle 100% te vertrouwen

 

 

Dit is waar jij naar verlangt

❥ Begeleiding in het openen van je hart

❥ Voelen wat er op dat moment gevoeld wilt worden

❥ Helderheid en inzicht ontvangen

❥ Ruimte om oude verhalen, overtuigingen en patronen te zien en los te laten

❥ Contact maken met je onderbewustzijn

❥ Thuis voelen in je eigen energie

❥ Verbinden met je hart en lichaam

❥ Gewoon zijn in het hier & nu

 

 

De Ceremonie

Deze dag staat in het teken van meditatie, delen, cacao, ademwerk, muziek, beweging en verbinding. Samen met anderen maak je een diepe verbinding met je hart en purpose. We combineren de kracht van de adem met cacao, ookwel het hartopenend medicijn.

Samen geven zij heldere inzichten en is het een mooie manier om naar binnen te keren. Op ontdekkingstocht naar de diepere lagen in jezelf. Samen geven zij je de mooiste inzichten en is het de perfecte manier om naar binnen te gaan.

Het is een helend moment om verbinding te maken met je intuïtie en hart. De ademhaling is een krachtig hulpmiddel als je weet hoe je hem moet gebruiken. Naast de fysiologische impact van ademen, dient de ademhaling als een poort naar het onderbewustzijn. Tijdens de ceremonie gebruiken we instrumenten zoals de drum, handpan en koshi's. Deze prachtige klanken verdiepen je reis naar binnen.

 

Informatie 

Breathwork & Cacao Ceremonie van

  • Zaterdag 16 december 13:30-16:30

Investering: € 77,-

 

Locatie: Delftweg 127, 3043 NH Rotterdam

 

 

Heb jij behoefte aan een diepe verbinding met jezelf en om de ruimte te creëren in je lichaam vanuit je hart?

 

Wat anderen delen over de ceremonie

Lieve Cato & Ilse, ik wil jullie onwijs bedanken voor dit mooie, liefdevolle en warme weekend. Hierbij wil ik delen wat ik zag als ik naar jullie keek:

"Twee prachtige, zelfverzekerde, lieve vrouwen die oordeelloos hun liefde overbrengen naar de groep, maar ook naar elkaar."

De manier waarop jullie kunnen luisteren is heel bijzonder. Jullie blik en rust bevat al veel kracht.

~

Dankjewel voor deze mooie en verrijkende ervaring. Jullie liefde, zachtheid, kracht en warmte is prachtig. Ik heb genoten van de reis en het heeft mij weer dichtbij mezelf gebracht. Het vuurtje is sterker gaan branden en de energie is als vuurwerk losgekomen. Ik voel dat ik schitter en straal. Ik ben erg dankbaar. Ga door met het verspreiden van jullie liefde en kracht.

~

Bedankt dat jullie op jullie reis zijn gegaan zodat je ons mee kunt nemen op deze reis. Jullie weten precies de veilige, liefdevolle en krachtgevulde omgeving te creëren die ik nodig had. Ik ben onder de indruk van de manier waarop jullie diepe en hoge spirituele processen kunnen begeleiden met een comfortabele, chille, down-to-earth aanwezigheid. Jullie hebben enorm veel kennis van zaken en tegelijk de emotionele draagkracht waardoor het werk wat jullie doen echt next level is.

~

Wat heb ik genoten. Een rust moment tijdens alle drukte van het moment. En, iets heel moois. Afgelopen periode sliep ik weer erg slecht. En de laatste 2 dagen heb ik weer volledig doorgeslapen. Vooral het besef momentje dat ik alles mag zien als een speeltuin en juist mijn zwakte mag en kan tonen heeft hier denk ik echt wel aan bijgedragen. 

 

~

Ruimte, vertraging en verzachting. Om vanuit daar met allereerst met mezelf te verbinden. Die liefdevolle verbinding groeide daarna met de groep, maar ook met de heerlijke natuur.

~

 

Heerlijk! Echt een hele mooie dag gehad vol inzichten en energie. Het inzicht wat ik heb meegenomen is dat ik op de juiste weg zit en er de tijd voor mag nemen. En dat er veel seintjes uit het universum zijn. Een dag is bijna te kort voor meer, het was erg fijn! Denk er met veel plezier liefde en energie aan terug. Ik wil vaker zo’n dag:-)

 

~

Wat is cacao en waar komt het vandaan?

Tijdens deze ceremonie gebruiken wij rauwe cacao. Het zijn gemalen cacaobonen van een cacaoplant, dat gezien wordt als een natuurlijk geneesmiddel. Cacao is in Centraal- en Zuid-Amerika ontdekt. In deze culturen zien zij cacao als een heilig geschenk van de goden. Het wordt sinds de oudheid gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden. 

Het woord ‘cacao’ komt oorspronkelijk van het Maya-woord ‘ka’kau’. Ook wel ‘chocola’, dat ‘samen chocolade drinken’ betekent. Tijdens een ceremonie is dat precies waar het om draait en wat de verbinding alleen maar versterkt: samen de cacao drinken en verbinden met het hart.

 

Effecten van cacao

Als we van iemand houden geven we vaak chocolade aan elkaar. Cacao en liefde zijn met elkaar verbonden. Het is dan ook geen toeval dat cacao een puur medicijn is voor je hart. Alleen is bij het proces van chocolade ongeveer 95% van de helende stoffen verloren gegaan. Vandaar dat wij 100% rauwe (onverwerkte) cacao gebruiken. 

Stoffen in cacao

  • Rauwe cacao is in staat om de bloeddruk en cholesterol te doen dalen. Het helpt mensen met een hoge bloeddruk om hun bloeddruk naar beneden te brengen. Een prachtig middel voor ons hart.
  • Het bevat enorm veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Dit heeft ons lichaam hard nodig en draagt bij aan onze gezondheid. Door het hoge level aan antioxidanten wordt de bloeddruk verlaagd, de magnesium helpt bij het ontspannen van de spieren en weefsels en het ijzer en zink brengt de bloedsuikerspiegel en cholesterol in balans. Antioxidanten zijn mega boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes (o.a. diverse hart en vaatziektes).
  • Rauwe cacao bevat ook cafeïne – een stof waarvan ons brein en lichaam wordt gestimuleerd. Het bevat heel weinig cafeïne, waardoor het lichaam de energie kan behouden zonder een "crash" te ervaren op een later moment.
  • Naast lichamelijke gemakken heeft cacao ook een werking op onze gemoedstoestand. Het is namelijk in staat om de endorfine van ons lichaam te regelen. Endorfine geeft ons aangenaam gevoel, een gevoel van voldoening en bevrediging.

 

Om verwarring te voorkomen: cacao heeft niet hetzelfde effect als (verslavende) genotsmiddelen die mogelijk schadelijk voor lichaam en geest kunnen zijn. Cacao is volledig natuurlijk en is niet schadelijk. 

Wat anderen delen over de ceremonie

Lieve meiden,

Onwijs bedankt voor de mooie, warme en veilige middag. Ik ga met een warm hart naar huis. Liefs

 

 

Een hele fijne sessie. Liefdevol ontvangst. Fijne stem beiden. Goede energie en inzichten gekregen.

Keep on going powervrouwen!

Een liefdevolle hug

~

 

Bijzonder en intens!

Adem is alles. 'Ohm'

 

~

Breathwork

"De adem weet hoe hij dieper moet gaan dan de geest."

Ademen lijkt zo eenvoudig. We doen het ongeveer 20.000 keer per dag zonder na te denken, maar tijdens een breathwork sessie kan het je geest en lichaam naar een andere staat van bewustzijn brengen. De ademhaling is een krachtig hulpmiddel als je weet hoe je hem moet gebruiken. 

Het belang van ademen wordt vaak over het hoofd gezien, omdat het automatisch gaat. Als je begrijpt hoe de ademhaling je systeem beïnvloedt, wordt het duidelijk waarom zowel Navy SEAL'S als yogi's de ademhaling intensief trainen.

Tijdens een breathwork sessie geef je jezelf toestemming om op een nieuwe manier met je lichaam te communiceren. Het lichaam begint te openen en je onderbewustzijn begint te spreken. Ook kunnen diepgewortelde trauma's en emoties naar de voorgrond komen, maar dit hoeft niet zo te zijn. Hoe dan ook zullen wij je veilig begeleiden en zorgen dat jouw reis comfortabel verloopt.

Wij werken met de Bewust Verbonden Ademhaling.

Wat levert ademwerk mij op?

Als je de ademhaling verandert, kun je jouw leven transformeren. 

 

❥ Je bereikt gemakkelijk een diepe meditatieve staat

❥ Je stapt als het ware uit je hoofd en in je lichaam

❥ Angst, stress en depressie worden verminderd

❥ Het zelfhelende vermogen wordt gestimuleerd

❥ Emoties en trauma's in je lichaam kunnen omhoog komen en veilig losgelaten worden

❥ Diepere verbinding met je geest & lichaam

❥ Zuurstof wordt efficiënter gebruikt

❥ Je geest wordt helder en kalm, waardoor er ruimte is voor inzicht

❥ Je hersenfunctie en geestkracht worden verbeterd

❥ Je bloedbaan en lymfestelsel worden gezuiverd

Het belang van ademhalen 

"Onze ademhaling beheersen is de controle hebben over ons lichaam en onze geest." 

Naast de fysiologische impact van ademen, is er nog een andere belangrijke reden om je te concentreren op ademen tijdens meditatie: de ademhaling dient als de poort naar bewuste zelfbeheersing.

Terwijl de oerdelen van je hersenen je de hele dag automatisch laten ademen, is je rationele prefrontale cortex ook in staat om de ademhaling onder controle te krijgen. Met andere woorden, ademen is zowel automatisch als autonoom. Bewust ademen, het toepassen van ademtechnieken, geeft je de ruimte om de controle terug te krijgen over je lichaam en geest.

Prayer aarde:

"We zegenen onze moeder, Pacha Mama 

En danken haar voor het water en voedsel dat we hebben

Voor alles wat leeft dankzij haar

Voor haar schoonheid en verdraagzaamheid

Weet dat zij ruimte heeft voor jou

En bereid is om al jouw negatieve emoties, gedachten en patronen te transformeren

als jij bereid bent om ze los laten 

AHO"

Heb je eerst een vraag voordat je je wilt aanmelden? Vul de vraag dan hieronder in en wij beantwoorden je z.s.m.

Wil jij bewust kiezen voor jezelf? Jezelf op nummer 1 zetten en even alles los laten wat er van je wordt verwacht? Deze dag is dan perfect voor jou!