Cato Tideman

 

Lief mens, wat fijn om jou te mogen ontvangen. Ik vertel je graag iets over mijzelf. 

Mijn naam is Cato Tideman. Ik ben 26 jaren jong en woon in Den Haag. Ik ben dol op deze stad, omdat het strand mijn achtertuin is en de meeste vrienden van mij allemaal binnen handbereik wonen. Ik ben graag onder de mensen en deze stad maakt dat mogelijk voor mij. Ik ben opgegroeid in een groot gezin met in totaal 11 kinderen. Een goeie mix van heel, half en stief. Door deze familiesetting kan ik goed overeen met iedereen en is dit ook wat mij tekent. Ik zie mijzelf als een vriendelijk en toegankelijk persoon en zorg graag voor mijn medemensen. Het geeft mij enorm veel energie om te zien dat mensen om mij heen openstaan voor groei en verbinding. Ik heb een luisterend oor en ondersteun mensen zonder oordeel. Ieder mens is uniek op zijn manier, dus ik geloof dat wij mensen elkaar kunnen ondersteunen zonder een oordeel te dragen over wat goed of fout is. Om die reden is Mindfulness in mijn leven gekomen. Een leefwijze waar vriendelijkheid, compassie, mildheid, niet-streven en niet-oordelen centraal staat. Iets wat passend is bij mij, maar wat ik pas door mijn zelfontwikkeling heb leren erkennen.

In april 2021 heb ik de opleiding tot Mindfulness trainer afgerond en binnenkort start ik met mijn eigen onderneming "Geniet van Zijn" om 8-weekse Mindufulnesstrainingen, workshops en meditaties aan te bieden.

Eind 2019 realiseerde ik mij dat er meer in het leven was dan alleen maar streven en presteren. Ik was ongelukkig op mijn werk, voelde mij futloos en had geen passies meer. Met behulp van gesprekken met Ilse, het lezen van zelfhulp boeken, het luisteren naar podcasts, een dagboek en meditatie leerde ik meer over spiritualiteit, bewustwording en verlichting.

Door bewustwording van mijn onbewuste patronen en overtuigingen durfde ik mij kwetsbaar open te stellen naar mijzelf. Het innerlijke pijnlichaam voelen en deurtjes openen. Deze deurtjes hebben vanaf moment 1 een nieuwe wereld voor mij geopend. Een wereld dat begon met uit je hoofd, in je lijf. Laat de gedachten, emoties en lichamelijke sensaties maar even zoals het is en omarm het moment. Het nu. Het leven in het moment geeft mij een lichter pad waarin ik zelf kan onderzoeken wat ik helen mag. Een proces waar ik gewoon bij mag zijn. In dit helingsproces durf ik duisternis op te zoeken met het licht wat ik nu draag. Het heeft mij doen realiseren dat dit hele leven een grote ontwikkeling is waar ik in mag groeien en groeien. Ik ben rauwe pijn tegengekomen, maar in verbinding met het Zijn weet ik dat er licht komt na pijn. Erkennen en accepteren dat het er is.

Deze ontwikkeling uit ik graag in deze woorden: "Ik mag gewoon Zijn & genieten met wat is."

Dit leven is nu écht geven en ontvangen geworden. Elke dag opnieuw leef ik vanuit mijn innerlijke kracht en ben ik in verbinding met alles en iedereen om mij heen. Een jaar na het begin van mijn reis naar bewustwording, heb ik gekozen om te leven vanuit mijn hart en een sprong in het diepe te wagen. Ik heb de carrière waar ik geen affectie meer mee had, losgelaten en ben mijn ware pad gaan bewandelen.

 

Nu open ik met liefde en compassie de deur naar anderen. Die verbinding zoeken met het innerlijke. Verbinding met het Zijn.

 

Ik hoop je te mogen ontmoeten op de aankomende retraites. 

Liefs,

 

Cato