Cacao Ceremonie 24 september in Dussen

Voel je welkom en word onderdeel van de magische Cacao Ceremonie op zaterdag 16 april in Dussen. Deze dag staat in het teken van meditatie, delen, Cacao, dans, muziek, Yin Yoga en verbinding.

 

Rauwe cacao wordt al meer dan 4.000 jaar geleden gebruikt in Maya- en Azteekse ceremonies, rituelen en vieringen. In deze culturen zien ze cacao als een heilig geschenk van de goden. Rauwe cacao wordt gebruikt als een hartopenend medicijn voor mensen om veilig wakker te worden en innerlijke genezing te ervaren. Tijdens de ceremonie gebruiken we instrumenten zoals de drum, handpan en koshi's. Deze prachtige klanken verdiepen je reis naar binnen.

De verbindende cacao ceremonie 

De cacao ceremonie is een krachtig en helend moment om verbinding te maken met je intuïtie en hart. Rauwe cacao wordt gebruikt als een hartopenend medicijn. Ze geeft je de mooiste inzichten en is een perfecte manier om naar binnen te gaan.

Het mooie van cacao is dat het je altijd geeft wat je op dat moment nodig hebt, zo helpt cacao bij het:

 

 • Openen van je hart

 • Loslaten van oude verhalen, negatieve overtuigingen en negativiteit

 • Voelen wat op dat moment gevoeld wil worden 

 • Contact maken met onderbewustzijn

 • Thuiskomen in jouw eigen energie

 • Verbinden met je mind, body & soul

 • Zijn in het hier & nu

 

De ceremonie en de cacao werken meditatief, wat betekent dat het hoofd kalmeert en je in staat bent om de gedachten even helemaal los te laten. In het lichaam ervaar je een gevoel van euforie en het boost jouw creativiteit. Dit helpt met het zetten van intenties. Diep luisteren naar het weten en de creativiteit en euforie het werk laten doen. 

 

Yin Yoga

Yin Yoga is een helende manier van beweging. Het hele lichaam bevat bindweefsel waar vaak blokkades zijn opgeslagen door stress, onverwerkte emoties en angst. Hierdoor stroomt de energie niet meer zuiver door het lichaam. Met Yin Yoga wordt er ruimte gecreëerd in de energiebanen (meridianen) van het lichaam, zodat de blokkades worden opgelost en de energie weer zuiver kan stromen.

 

Informatie 

Datum: Zaterdag 24 september

Prijs: € 37,50

Tijd: 13:00 tot en met 16:00 uur

Locatie: Mi Yoga, Dorpsstraat 28, 4271 AC DUSSEN

 

 

Wat is cacao en waar komt het vandaan?

Tijdens deze ceremonie gebruiken wij rauwe cacao. Het zijn gemalen cacaobonen van een cacaoplant, dat gezien wordt als een natuurlijk geneesmiddel. Cacao is in Centraal- en Zuid-Amerika ontdekt. In deze culturen zien zij cacao als een heilig geschenk van de goden. Het wordt sinds de oudheid gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden. 

Het woord ‘cacao’ komt oorspronkelijk van het Maya-woord ‘ka’kau’. Ook wel ‘chocola’, dat ‘samen chocolade drinken’ betekent. Tijdens een ceremonie is dat precies waar het om draait en wat de verbinding alleen maar versterkt: samen de cacao drinken en verbinden met het hart.

 

Effecten van cacao

Als we van iemand houden geven we vaak chocolade aan elkaar. Cacao en liefde zijn met elkaar verbonden. Het is dan ook geen toeval dat cacao een puur medicijn is voor je hart. Alleen is bij het proces van chocolade ongeveer 95% van de helende stoffen verloren gegaan. Vandaar dat wij rauwe (onverwerkte) cacao gebruiken die daarom ook bitter van smaak is.

 

Stoffen in cacao:

 • Rauwe cacao is in staat om de bloeddruk en cholesterol te doen dalen. Het helpt mensen met een hoge bloeddruk om hun bloeddruk naar beneden te brengen.  Een prachtig middel voor ons hart.
 • Het bevat enorm veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Dit heeft ons lichaam hard nodig en draagt bij aan onze gezondheid. Door het hoge level aan antioxidanten wordt de bloeddruk verlaagd, de magnesium helpt bij het ontspannen van de spieren en weefsels en het ijzer en zink brengt de bloedsuikerspiegel en cholesterol in balans. Antioxidanten zijn mega boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes (o.a. diverse hart en vaatziektes).
 • Rauwe cacao bevat ook cafeïne – een stof waarvan ons brein en lichaam wordt gestimuleerd. Het bevat heel weinig cafeïne, waardoor het lichaam de energie kan behouden zonder een "crash" te ervaren op een later moment.
 • Naast lichamelijke gemakken heeft cacao ook een werking op onze gemoedstoestand. Het is namelijk in staat om de endorfine van ons lichaam te regelen. Endorfine geeft ons aangenaam gevoel, een gevoel van voldoening en bevrediging.

 

Om verwarring te voorkomen: cacao heeft niet hetzelfde effect als (verslavende) genotsmiddelen die mogelijk schadelijk voor lichaam en geest kunnen zijn. Cacao is volledig natuurlijk en is niet schadelijk. 

Prayer aarde:

"We zegenen onze moeder, Pacha Mama 

En danken haar voor het water en voedsel dat we hebben

Voor alles wat leeft dankzij haar

Voor haar schoonheid en verdraagzaamheid

Weet dat zij ruimte heeft voor jou

En bereid is om al jouw negatieve emoties, gedachten en patronen te transformeren

als jij bereid bent om ze los laten 

AHO"

Heb je eerst een vraag voordat je je wilt aanmelden? Vul de vraag dan hieronder in en wij beantwoorden je z.s.m.