ZOMER YOGA RETRAITE IN OLST

1 -3 juli - Lights will find other lights

Heb jij behoefte aan een moment rust, ontspanning en stilte in je hoofd?

Vraag je op dit moment veel van jezelf en je lichaam?

Zoek je naar balans in deze chaotische tijd?

 

Afgelopen jaren hebben we geleefd in een bubbel. Er waren strenge regels, verplichtingen en waren opgesloten. Toch lukte het om er aan te wennen en was de rust stiekem best fijn. Geen dagelijkse files naar werk, thuiswerken had zo z'n voordelen en de agenda was minder gevuld. Sinds we weer terug bij "normaal zijn" kampen enorm veel mensen met een burn-out of voelen zich overspannen. We lijken nog verder van onszelf verwijderd geraakt en stappen zo de sneltrein weer in. Want zeg nou eerlijk, weet jij hoe je die rust weer terug vindt nu de crisis voorbij lijkt te zijn? 

 

Tijdens onze Zomer Retraite van 1 tot 3 juli maken wij ruimte voor jou om je even terug te trekken en op te laden. We staan dit weekend even stil en keren onze volle aandacht naar binnen. Alleen daar kan je voelen wat je écht nodig hebt. Door de pauzeknop in te drukken en even uit de sneltrein te stappen, vind je de weg terug naar rust en ontspanning. Wie verdient dat nou niet? 

Wat kan je verwachten?

Een heerlijk verzorgd weekend vol yoga, meditatie, rust, stilte en verbinding. Je vertraagt en we laten de boel de boel. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn. Tijdens dit weekend komen we samen op een unieke locatie midden in de natuur aan de rand van het bos. Een plek waar je terug naar de basis gaat en geniet van het leven in de buitenlucht. Het afwisselende programma geeft je de ruimte om je aandacht naar binnen te keren, je focus te verleggen van je hoofd naar je lijf en de diepe connectie met jezelf, de groep en de natuur te ervaren.

 

De retraite is voor iedereen toegankelijk.

We hebben plek voor 10 deelnemers. 

Start vrijdag 1 juli om 17 uur, eindigt zondag 3 juli 12.00 uur (het is mogelijk om langer te blijven op zondag). 

Kosten: 385 euro per persoon (incl. alles: btw, overnachtingen, alle maaltijden, sessies en yoga- en meditatielessen). 

Locatie: Hoeve Wetermans, Diepenveenseweg 17, 8121 PN Olst.

 

Ter info: de hoeve is groot genoeg om de richtlijnen te volgen en afstand te houden tijdens de maaltijden, meditaties en gesprekken. 

Wat geeft het weekend je?

 

De retraite geeft je rust, ruimte om te ontspannen en de verbinding te voelen met jezelf, de groep en de wereld om ons heen. Hoe we dit doen? We nemen je mee de natuur in, waar ons hoofd tot rust komt en ons lichaam zich kan opladen.

We verzorgen:

  • Mindfulness meditaties
  • Yoga
  • Stilte
  • Een cacao ceremonie
  • Vrijheid
  • Ontspanning
  • Verbinding met jezelf, de anderen en de natuur

 

Extra bij te boeken tegen betaling: Shiatsu stoelmassage 

 

Ook kan je inspiratie opdoen uit één van de boeken uit de bibliotheek of kan je heerlijk door de bloementuin struinen en genieten van de bijen en vlinders om je heen. Je hebt alle tijd om even niks te doen en naar de wolken te kijken. 

 

Je slaapt in één van de comfortabele kamers in de Hoeve of in de kapschuur. Geef bij de boeking aan als je met een vriend(in) komt, dan houden we daar rekening mee bij de kamerindeling. 

 

Alle maaltijden zijn niet alleen lekker maar ook gezond, vega(n), waar mogelijk biologisch en natuurlijk houden we rekening met dieetwensen. Buiten de drie maaltijden en snack om kan iedereen onbeperkt gebruik maken van koffie & thee.  

Programma 

 

Vrijdag

17:00 uur Aankomst, welkom & meditatie

19:00 uur Gezonde vega(n) avondmaaltijd

20:00 uur Openingsceremonie met Cacao & intenties voor het weekend

 

Zaterdag

Stilte ochtend

07:30 uur Heartopening meditatie

08:00 uur Yoga flow met Joyce van Raam

09:00 uur Ontbijt & vrije tijd in stilte 

13:00 uur Einde stilte & gezonde lunch

14:00 uur Vrije tijd

17:00 uur Metta meditatie in het gras

18:30 uur Gezonde vega(n) avondmaaltijd

20:00 uur Campfire stories 

 

Zondag

07:30 uur Ochtendmeditatie mindfulness

08:00 uur Yoga flow met Joyce van Raam

09.00 uur Ontbijt

11:00 uur Afsluiting

(het is mogelijk om op zondag nog wat langer op de Hoeve te blijven)

 

Kamers & prijzen

 

Op de eerste verdieping van de Hoeve bevinden zich zeven slaapkamers, elk met eigen sanitair, deze kamer deel je met iemand anders. 

 

Prijs: € 385,- per persoon

 

Duo Prijs: € 730,-  (€365,- per persoon)

Geef bij de boeking aan als je met een vriend(in) komt, dan houden we daar rekening mee met de kamerindeling!

 

Nog een paar plekjes vrij!

Locatie

 

Op de Hoeve staat groot leven centraal. Groot leven is echt leven. Je geluk dichtbij zoeken, onthaasten, rust vinden, op adem komen. Groot leven staat voor aandacht hebben en delen met anderen. Verdriet of vreugde, geloof en hoop. Groot leven is een emotie, geluk gehaald uit kleine dingen. Uit wat de aarde geeft, uit de natuur, uit muziek of de mensen om je heen.

 

Op het terrein van 1,5 ha bevindt zich een meditatieruimte, kruidentuin, een grote moestuin, een wei voor de twee Drentse Heideschapen, een boomgaard, een terras met 2 grote eettafels, een ‘amfitheater’, een bloementuin en plekken onder de bomen of juist in de zon om heerlijk tot rust te komen. Er is een bijenvolk en elk jaar broeden er kerkuilen in de kapschuur. De 4 kippen lopen vrij rond. Of te wel een plek waar de natuur altijd dichtbij is.

 

Parkeren is gratis.

 

Meer info? Check de website: www.hoevewetermans.nl

Meet our team

Co-founder Bewustic - Ilse Hager

Co-founder Bewustic - Cato Tideman

Yoga docente - Joyce van Raam

Magie ontstaat, zodra je ook maar een klein beetje durft te dromen. 

Zo droomde ik ervan om yoga docente te worden. Door deze wens echt in mijn hart toe te laten en deze ook aan andere uit te spreken. Ontstond hier voor mij de mogelijkheid yoga opleidingen te gaan volgen. 

Ruim 3 jaar geleden durfde ik volledig vanuit mijn hart te gaan leven. Yoga lessen geven is hier een heel groot onderdeel van.

 

Yoga heeft mij compassie gegeven, compassie naar mijzelf en naar het leven. Het opent keer op keer mijn hart op diepe lagen. Telkens voel ik een nog grotere stroom liefde om door te geven.

Puur door samen te bewegen, te ademen en te zijn. Geheel in verbinding met onszelf en elkaar, zo ontstaat er pure magie tijdens een yogales. 

 

Mijn leven is zeker niet altijd zo stromend en overvloedig van liefde geweest. Ik heb een lastige jeugd gehad. Waardoor ik in mijn volwassen leven depressieve tijden heb gekend. Ik voel mij nu dagelijks zo dankbaar dat ik het leven weer ten volle mag omarmen. 

 

Ik help nu heel graag andere om letterlijk door de donkere stukken van het leven heen te bewegen, te ademen. Juist door onze schaduwkanten te belichamen, kunnen we in contact komen met wat we werkelijk zijn. Liefde!

 

Dit doe ik door middel van flowy lessen met ruimte om echt goed het lichaam te kunnen voelen. In stilstand en beweging, ook geschikt voor beginners.

 

Ik kijk er naar uit jullie te mogen ontmoeten <3

Shiatsu Stoelmassage tijdens Zomer Yoga Retraite.

Mijn naam is Hans Hermens en ik woon in Breda. 

Als gediplomeerd massagetherapeut geef ik naast Ontspannings- en Sportmassage ook Shiatsu Stoelmassage.

Dit is een laagdrempelige korte ontspannende en activerende massage ter preventie van stress.

Door massage maakt het lichaam minder cortisol aan en het zorgt voor minder stress, een betere doorbloeding, ontspanning in diverse weefsels, pijnvermindering en het beter functioneren van de organen.

De massage wordt over de kleding heen gegeven. Het is gebaseerd op de traditionele Japanse drukpuntmassage op een massagestoel. Hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen komen aan bod. Bij deze massage maak ik gebruik van diverse technieken om je spieren snel te laten herstellen en je energie weer te laten stromen.

Een opkikker voor het lichaam!

Deze stoelmassage van 20 minuten bied ik aan voor 20 euro en kun je extra bijboeken in dit weekend. 

 

 

 

 

Aanraking is een taal die in vijf seconden meer kan overbrengen dan vijf minuten van zorgzaam gekozen bewoordingen.

 

 

 

 

 

Hans